Virtueel klopt het

“Ik vind doleriet mooier dan andesiet.” Zo sprak mijn zoon van negen terwijl ik vanmorgen het ontbijt klaarmaakte. Jemig. Toen ik die leeftijd had, had ik geen idee wat doleriet was en ook van andesiet had ik nog nooit gehoord. Dat was pas tijdens het eerste jaar van mijn geologiestudie. Zo schijnen ze toch spelenderwijs een hoop te leren tijdens die computergames. Of het ook allemaal nuttige kennis is?

“Kijk, doleriet is lichter dan andesiet,” gaat de vrolijke stem op de achtergrond verder. Hé, daar klopt iets niet. “Weet je dat wel zeker, heb je wel goed gekeken?” “Ja hoor mama, kijk maar!” En inderdaad, virtueel blijkt doleriet lichter van kleur dan andesiet. Die zoon van mij ziet de dingen doorgaans goed. Maar kennelijk geldt dat voor deze game-ontwerper niet.

Soms best wel verwarrend, die computergames. “Ik ga zo naar boven”, zei dezelfde zoon gisteravond. Mooi, dacht ik. Hij kan nu zelf goed klokkijken. Ook fijn dat we niet meer zo’n strijd hoeven te leveren om hem op tijd naar bed te krijgen. Tien minuten later kijk ik op: “Ik dacht dat je zo naar boven ging?” “Jazeker, ik ben er al!” En dat blijkt te kloppen. Virtueel dan.

Ceciel Fruijtier, 3 september 2014

Ceciel Fruijtier onderneemt sinds 2007 vanuit haar bedrijf Fruijtier tekst&advies en is mede-oprichter van de Club van 25 Amsterdam Zuid.  Zij redigeert en herschrijft teksten die in de steigers staan, maar nog niet voor publicatie geschikt zijn. Denk bijvoorbeeld aan blogs, artikelen en beleidsstukken.

Naast tekstredacteur is Ceciel ghostwriter en schrijftrainer. Zij assisteert mensen die overborrelen van de inhoud om dat goed op papier te krijgen. Ook verzorgt zij formatontwikkeling van informatieve uitgaven zoals brochures en boeken. Ceciel stelt zich ten doel zinvolle informatie toegankelijk te maken, zodat die zijn weg in de wereld vindt.

www.zodatuwboodschapoverkomt.nl

Leave a Comment