Club van 25 in Amsterdam Zuid van start

Als ondernemer resultaatgericht netwerken?
Ook in Amsterdam Zuid gaat op 13 mei 2014 een Club van 25 van start!

De Club van 25 is een commerciële netwerkorganisatie gericht op de zakelijke groei van 25 verschillende bedrijven per club. De clubleden zijn onderling van grote betekenis: zij leggen nieuwe contacten, verkennen mogelijke samenwerking, creëren ideeën, en bevelen elkaar aan bij potentiële klanten. Tweewekelijks wordt er gezamenlijk ontbeten. Het blijkt een succesvol businessconcept dat in de zakelijke behoefte voorziet. De eerste Club van 25 ging in 2011 in de Zaanstreek van start, maar je vindt inmiddels ook Clubs van 25 in onder andere het Gooi, de Haarlemmermeer, het Westland en de Betuwe. Vanaf 13 mei kan men ook aanschuiven in Amsterdam Zuid.

Grote behoefte aan resultaat gericht netwerken

De behoefte aan resultaatgericht netwerken onder ondernemers blijkt groot. De kracht van de Club van 25 is het samenbrengen van 25 niet-concurrerende bedrijven uit verschillende branches. De leden bespreken werkgerelateerde zaken en geven elkaar tips. Ze leren elkaars kwaliteiten én de behoeften binnen de bedrijven goed kennen. Door deze met elkaar te verbinden kunnen de leden opdrachten voor elkaar genereren: ze worden ambassadeur voor elkaars bedrijf. Het netwerk heeft een informeel, laagdrempelig maar uitgesproken zakelijk karakter. Door het koppelen van individuele kwaliteiten wordt een hoog rendement behaald. Het gezelschap van iedere club is zeer divers: van advocatenkantoor tot architect, van stressconsulent tot bankier.

De Club van 25 werd opgericht door Brenda van Dijk, eigenaresse van Brevent – een evenementenbureau met eigen locatie in Zaandam. Regelmatig ontving zij van haar relaties tips, aanbevelingen en contacten. Zij realiseerde zich de waarde hiervan en dat opdrachten bovendien steeds meer via netwerken worden verkregen. Zij ontwikkelde een pragmatisch concept om dat te faciliteren. Gezien de vele enthousiaste reacties van leden en geïnteresseerden, vond het concept al na een half jaar navolging elders in het land, ondersteund door de centrale cluborganisatie in handen van Brenda van Dijk. De club groeit gestaag: de tiende Club van 25 is nu bijna een feit.

Succesvol concept

Elke 2 weken komt iedere Club van 25 samen op een vaste locatie, dag en tijdstip. De bijeenkomsten volgen een select aantal resultaatgerichte formats met o.a. bedrijfspresentaties, speeddates en vraag-maar-raak-sessies. Elk bedrijf is welkom, mits er geen concurrentie heerst met de medeleden. Op jaarbasis zijn er 25 bijeenkomsten per club, met daarbij een variatie aan trainingen en bedrijfsbezoeken van de leden. Ook organiseert de centrale cluborganisatie ieder kwartaal een landelijk netwerkdiner waaraan alle leden van de verschillende regio’s kunnen deelnemen. Eénmaal per jaar vindt de Club van 25 XL-dag plaats; een grote landelijke bijeenkomst waarop men allerlei workshops kan volgen.

De Club van 25 werkt met een relatief goedkoop lidmaatschap: slechts 25 euro per maand. Bovendien kan een lid kiezen tussen een lidmaatschapsperiode van een kwartaal, een half jaar of een heel jaar. Deze opzet komt niet vaak voor; vaak dient men zich bij ondernemersverenigingen direct voor 12 maanden in te schrijven, wat de drempel om deel te nemen verhoogt. Alvorens men lid wordt, kan men twee keer vrijblijvend aan een bijeenkomst deelnemen. Zo is de Club van 25 op laagdrempelige wijze voor iedere ondernemer toegankelijk. Juist de combinatie van grote en kleinere bedrijven, mannen en vrouwen maar ook starters v.s. ervaren organisaties, maakt de Club van 25 tot een succes!

De kwaliteit van het netwerk geeft de doorslag

Als ondernemer maar ook als werknemer kun je je onderscheiden met de kwaliteit van je netwerk. “Het gaat er niet om hoeveel contacten je hebt bijvoorbeeld via Social Media, maar of je elkaar werkelijk werk kan bieden, dat je elkaar wat gunt, vertrouwen hebt in de kwaliteit van elkaars werk, en elkaar aanvult,” aldus Brenda. De Club van 25 biedt een goede gelegenheid om een dergelijk netwerk op te bouwen.

In Amsterdam Zuid vindt op 13 mei de start van de nieuwste Club van 25 plaats, waaraan geïnteresseerde ondernemers vrijblijvend kunnen deelnemen. Hiervoor kan men zich aanmelden via de kalender op www.clubvan25.nl, waar bovendien meer informatie over het concept te vinden is. Deze informatieve bijeenkomst start om 9.00 uur en duurt tot 11.00. “We zijn te gast bij Lot’s Lunchroom, waar een uitstekend ontbijt wordt geserveerd.” De bijeenkomst wordt begeleid door City Club Coördinator Laura Brederveld van Het Oog van de Meester juridisch advies, en ook oprichtster Brenda van Dijk zal aanwezig zijn.

Algemene informatie Club van 25:
Brenda van Dijk, Zaandam: 075-7729311 of 06-52461761
www.clubvan25.nl – clubvan25@brevent.nl

Club van 25 Amsterdam Zuid:
Laura Brederveld, 06-44211678
amsterdamzuid@clubvan25.nl

Ceciel Fruijtier, 1 mei 2014

Ceciel Fruijtier onderneemt sinds 2007 vanuit haar bedrijf Fruijtier tekst&advies en is mede-oprichter van de Club van 25 Amsterdam Zuid.  Zij redigeert en herschrijft teksten die in de steigers staan, maar nog niet voor publicatie geschikt zijn. Zoals blogs, artikelen en beleidsstukken. Daarnaast geeft zij schrijftips, tekstadvies en individuele schrijftrainingen. Als tekstredacteur stelt zij zich ten doel zinvolle informatie toegankelijk te maken, zodat die zijn weg in de wereld vindt.  www.zodatuwboodschapoverkomt.nl

Leave a Comment